SLAVIMIR STOJANOVIĆ

SLAVIMIR STOJANOVIĆ

FUTRO
dizajner

Slavimir Stojanović Futro je beogradski dizajner, vizuelni umetnik, kreator lajfstajl brenda Futro i autor dečje slikovnice Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka.

Njegovi projekti u domenu dizajna dobili su više od 300 međunarodnih nagrada. Dobitnik je i Nagrade za životno delo Udruženja za tržišne komunikacije Srbije.

Rođen 1969. godine u Beogradu. Počeo je da se bavi dizajnom kada je imao 16 godina. Pohađao je Dizajnersku gimnaziju i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, kao i na HDK u Geteborgu u Švedskoj. Između 1992. i 1999. radio je za S Team Bates Saatchi & Saatchi. Od 1999. do 2007. živeo je u Ljubljani, gde je radio za Kompas Design, Arih Advertising i sopstveni Futro Creative Service Unit.

Od 2010. godine radio je kao kreativni direktor Communis DDB u Beogradu. Za svoj rad primio je više od 200 nagrada i priznanja, uključujući Epica, Cresta, Clio, Eurobest, Golden Drum, ADC, TDC, Brumen, Grifon, Global Award i brojne druge. Objavljivan je u časopisima širom sveta - Graphis, Print, Communication Arts, Computer Arts, How, Media Marketing, MMKreativ, Novum…

Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Muzeja umetnosti i oglašavanja u Hamburgu i Muzeju plakata u Varšavi. Uključen je u Taschenovom izdanju “Contemporary Graphic Design”, kao i u publikaciji “30 New Masters of Poster Design”.

Živi i radi u Beogradu, gde je 2012. godine pokrenuo svoj brend Futro.

Agenda